Mittee millonnii?

Viriketoiminnan suunnittelua ohjaa vuodenajan tapahtumat ja asiakkaiden merkkipäivät. Vuoden juhlapyhät vietetään perinteitä kunnioittaen ja asukkaiden omia toiveita huomioiden. Omaistenilta, yhteinen tapaaminen omaisten, asiakkaiden ja henkilökunnan kesken, pyritään järjestämään vuosittain.

Pitkin vuotta vietämme asukkaiden syntymä- ja nimipäiviä kakkukahvien merkeissä. Mikäli asukas ja omaiset haluavat, olemme valmiit järjestämään juhlatarjoilun suuremmallekin joukolle.

Uutta vuotta otetaan vastaan illanvietolla aattoiltana hoitokodin yhteisissä tiloissa. Uuden vuoden päivänä seurataan presidentin uudenvuoden puhetta sekä nautitaan juhlaan sopivia perinneruokia.

Pääsiäiseen valmistaudutaan kylvämällä ja kasvattamalla raeruohoa, valmistelemalla pääsiäiskoristeita ja -ruokia. Palmusunnuntaita varten varataan virpojille ”palkkaa”, suklaamunia ja muuta hyvää. Virpojat ovat odotettuja vieraita.

Vappulounas on järjestetty joko paikallisessa ravintolassa asukkaiden ja henkilöstön yhteisenä juhlana tai hoitokodilla itse valmistamien vappuherkkujen äärellä.

Keskikesän juhannusjuhlaa vietetään sään salliessa ulkona nauttien grilliherkuista ja paikalle tilatuista musiikkiesityksistä. Kesän vietämme muutenkin tiivisti ulkoillen ja lämmöstä nauttien. Halutessamme laitamme pystyyn vaikka pihatanssit! Kesäteatteriretki kuuluu olennaisena osana ohjelmaan joka kesä. Kahvittelemme SRK:n kesäkahvilassa Tohmajärven Kirkkoniemessä. Hautausmaaretket kuuluvat myös kesän toimintaan.

Joulunalusaika kuluu tiiviisti joulukoristeita tehden, joulutervehdyksiä asukkaiden kanssa kirjoittaen, sekä tietysti jouluherkkuja valmistaen. Jouluun kuuluu perinneherkut ja joulun pyhien Jumalanpalvelusten ja joulukonserttien seuraaminen. Jouluaaton tärkein ja odotetuin vieras on tietysti joulupukki, mutta toki omaisten ja ystävien joulutervehdyskännit kuuluvat olennaisesti joulun perinteisiin.